Explore, discover, achieve! Up to 30% off
Click here to view all courses

Use offer code: SALE0724NZ
Learn now, pay later – payment options available

5 voordelen van PRINCE2

PRINCE2® wordt vaak de de-facto methode voor projectmanagement genoemd. Het ontstond vanuit PRINCE, een Britse overheidsnorm die alleen bedoeld was voor informatiesystemen. In de afgelopen decennia is het weer opnieuw uitgevonden en voortdurend geüpgraded. Als u overweegt om uzelf op te geven voor een ​​PRINCE2-cursus, noemen we hier enkele zaken waarom een cursus nuttig voor u kan zijn.

1. Algemeen erkend

Hoewel PRINCE begon als een standaard voor IT-projectmanagement, werd het doorontwikkeld voor de ondersteuning van projectmanagement in alle sectoren. Volgens het PRINCE2-rapport van AXELOS 2016 is het adoptieniveau van PRINCE2 in IT ingehaald door vier andere industrieën (pag. 29).

De examens van PRINCE2 zijn beschikbaar in 19 talen. Het is dus niet alleen dat de certificering in vele industrieën wordt erkend; PRINCE2 wordt ook wereldwijd gebruikt. In het AXELOS-rapport staat ook dat de meeste respondenten in de enquête, die in het bezit zijn van een PRINCE2-kwalificatie, afkomstig zijn van buiten het Verenigd Koninkrijk (pag. 11). Met een wereldwijd erkende kwalificatie wordt uw netwerk uitgebreid en de vraag naar uw diensten vergroot.

2. Algemeen geaccepteerde terminologie

Meer dan 150 organisaties uit de publieke en private sector vormen een virtuele commissie die PRINCE2 raadpleegt. Hierdoor wordt datgene dat PRINCE2 als 'best practice' beschrijft door een wereldwijd netwerk geaccepteerd. Met andere woorden, de taal van PRINCE2 is de taal van projectmanagement.

3. Flexibel

Omdat PRINCE2 over algemene best practices gaat, is het niet-eigendomsrechtelijk beschermd. U hebt geen speciale software nodig om PRINCE2-projecten uit te voeren, u gebruikt het programma waar uw bedrijf mee werkt. Algemeen zijn heeft ook het voordeel dat PRINCE2-projecten flexibel zijn - ze vragen niet om een ​​bedrijfsgrootte en dicteren niet hoe projecten worden opgeleverd. Met PRINCE2 Agile® kunnen professionals bijvoorbeeld het PRINCE2-raamwerk combineren met agile delivery.

4. Ontworpen voor onzekere tijden

Werkgevers zijn enthousiast over PRINCE2. Een deel van de reden is dat kandidaten goed zijn uitgerust voor moeilijke tijden. Dat geldt zowel voor recessies als voor problemen binnen organisaties. Werkgevers zien PRINCE2-kandidaten als probleemoplossers - als een project in een crisis verkeert, kan de focus van PRINCE2 op geleerde lessen, planning en toleranties helpen om het schip stabiel te houden.

PRINCE2 legt ook de nadruk op voortgaande zakelijke rechtvaardiging en risicomanagement. Dit is nuttig voor werkgevers tijdens economische recessies, wanneer sponsors minder bereid of in staat zijn om nieuwe, ambitieuze projecten te starten. En omdat PRINCE2 een kwalificatie is die door de Britse overheid wordt ondersteund en al meer dan twee decennia wordt aangescherpt, wordt het als een veilige, betrouwbare optie gezien.

5. Perfecte startkwalificatie

Om alle bovengenoemde redenen is PRINCE2 de ideale manier om aan de slag te gaan met projectmanagement. Het draagt principes uit die fundamenteel zeer degelijk zijn en u kunnen leren hoe u de taal van projectmanagement spreekt. Desondanks is PRINCE2 niet rigide en is het op een aantal manieren aanpasbaar. Het kan voor elk projecttype op elke schaal worden gebruikt. Het integreert zelfs netjes in andere methodologieën, zoals agile.

Als een extra bonus kan de klassikale Foundation-cursus in drie dagen worden voltooid en de e-learningcursus in 10-12 uur. Om het nog eenvoudiger te maken, bieden we een slagingsgarantie voor de Foundation e-learningcursus. Dit betekent dat kandidaten die het examen niet halen, dit binnen drie maanden na hun eerste poging gratis opnieuw kunnen afleggen. De meeste andere aanbieders van trainingen kunnen die belofte niet doen. Als u vragen heeft, kunt u voor klantenondersteuning via onze contactpagina contact met ons opnemen.